Homeopatia

“High dilutions of something are not nothing. They are water structures which mimic the original molecules.”
Professori Luc Montagnier, Nobelin saaja 2008

Yleistä homeopatiasta

Homeopatia on maailman toiseksi suurin lääketieteen järjestelmä yli 200 miljoonalla käyttäjällään, joista eurooppalaisten käyttäjien osuus on 100 miljoonaa (WHO). Se on otettu osaksi terveydenhuollon järjestelmää jo useammassa maassa, mm. Sveitsissä, Iso-Britanniassa ja Intiassa. 

Homeopaattiset lääkeaineet valmistetaan laimentamalla ja ravistamalla alkuperäistä ainetta siten, ettei fyysisiä molekyylejä ole enää jäljellä. Tutkimuksissa on pystytty osoittamaan, että jäljelle jää nanopartikkeleita. Aine näyttää ravistelun seurauksena luovuttavan energiansa, ja näin pystytään hyödyntämään lukuisten kasvien, eläinten ja mineraalien ominaisuudet ilman haittavaikutuksia. Myös fysiikka on jo näyttänyt, että vanha Newtonilainen käsitys maailmasta alkaa olla vanhentunut. Tiedämme nyt, että fyysiseltä näyttävä aine koostuu lopulta vain aalloista ja värähtelystä. Elämme siis dualistisessa maailmassa: kaikki (myös ihminen) on sekä materiaa että energiaa. 

Homeopatiaa voidaan käyttää sekä akuuteissa että kroonisissa vaivoissa. Mm. allergiat, tulehduskierteet, unettomuus, migreeni, erilaiset elämänkriisit, masennusoireet, uupumus, flunssat, tapaturmat ja ihottumat ovat yleisiä esimerkkejä homeopatian käyttökohteista. Koska homeopatia tukee ja vahvistaa ihmisen omaa immuunijärjestelmää, ja sitä voidaan käyttää yhdessä kemiallisten lääkkeiden kanssa, on se hyvä tukihoito suureen osaan kroonisia sairauksia. 

Katso alempaa lyhyt esittelyvideo homeopatiasta!

Tutkimustietoa homeopatiasta

Homeopatiasta on paljon tutkittua tietoa. Homeopatia on yksilöllinen hoitomuoto huomioiden ihmisen kaikki oireet, mukaanlukien fyysisen, emotionaalisen ja mentaalisen tilan. Tämän vuoksi saman diagnoosin saaneet ihmiset harvoin saavat samaa homeopaattista lääkeainetta. Perinteiset kaksoissokkotutkimukset eivät tämän vuoksi useimmiten sovi suoraan homeopatiaan. Tästä huolimatta myös niitä on tehty homeopatiasta.  Homeopathy Research Instituten sivuilta löytyy paljon koottua tietoa eri tutkimuksista sekä vastauksia yleisesti kysyttyihin kysymyksiin homeopatiasta. Suosittelen lämpimästi tutustumaan, lisätietoja löydät täältä

Homeopaatin valinnasta

Ammattihomeopaatin koulutus kestää Suomessa neljä vuotta. Homeopaatin ammattinimikettä ei valitettavasti ole täällä suojattu, joten homeopaatin nimikettä voi käyttää hyvinkin erilaisilla taustoilla. Kannattaa siis varmistua siitä, että valitsemasi homeopaatti on laajasti koulutettu, ja että koulutus täyttää Suomen Homeopaatit ry:n sekä Euroopan kattojärjestön European Central Council of Homeopaths (ECCH) kriteerit. Listan koulutuskriteerit täyttävistä homeopaateista löydät täältä.

Virpi on opiskellut nelivuotisen ammattitutkinnon Transformational School of Homeopathyssa, joka on ainoa Euroopan kattojärjestön kriteerit täyttävä koulutus Suomessa. Opintokokonaisuuteen kuuluivat mm. anatomian, fysiologian ja patologian opinnot (koululääketiede), homeopatian filosofia, metodologia, materia medica ja oirehakemisto sekä terapeutin ja itsekehityksen syventävät opinnot lopputöineen. Lisäksi opintojen keskeisenä osana olivat opetusklinikka sekä valvottu harjoitusasiakkaiden vastaanotto. 

Tervetuloa vastaanotolle!